Tallinna Vesi plaanib siseneda roheenergia turule

BNS
Copy
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna Vesi omandas neljapäeval 100-protsendilise osaluse OÜ-s ASTV Green Energy, millega soovib pikemaajalises vaates pakkuda veeteenuste osutamisel tekkivaid taaskasutatavaid ressursse toodetena roheenergeetika turul. 

ASTV Green Energy põhitegevusala on gaasitootmine ning üks tulevikuperspektiiv on siseneda biometaani tootmise turule, teatas Tallinna Vesi börsile. Erinevaid võimalusi analüüsitakse aga ka laiemalt.

Tallinna Vee reoveepuhastusprotsessi tulemusel tekib ettevõtte teatel laias laastus kolm taaskasutatavat ressurssi – lisaks puhtale veele haljastusmuld ja biogaas.

«Kui haljastusmulla pakkumisega oleme juba aastaid tegelenud, siis nüüd otsime uusi võimalusi, et kõigi meie põhitegevuse käigus tekkivate ressurssidega maksimaalselt lisaväärtust luua ja keskkonda säästa,» selgitas Tallinna Vee juhatuse esimees Karl Heino Brookes pressiteates.

«Selleks, et tänapäevaste tehnoloogiate kasutusvõimalusi parimal moel välja selgitada ja uued lahendused välja töötada, oli kõige mõistlikum luua eraldi tütarettevõte,» lisas Brookes.

Tegemist on alustava ettevõttega ning aktiivset majandustegevust ei ole toimunud. Tütarettevõtte juhatuse liikmed on Marjo Kallasmaa ja Marti Viirmäe. Osaühingul ei ole nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles