Halb üllatus: mees ostis auto, mis püsis koos montaaživahu najal (7)

rus.postimees.ee
Copy
Auto remont. Pilt on illustrtiivne.
Auto remont. Pilt on illustrtiivne. Foto: Jüri Rüsülainen

Tarbijavaidluste komisjoni pöördus mees, kes oli pisut enam kui 1000 euro eest ostnud sõiduauto Peugeot. Autol ilmnesid aga tõsised puudused, mis ei võimaldanud tehnoülevaatust läbida, kirjutab Rus.Postimees.

Juhtumi materjalidest ilmneb, et klient ostis 2020. aasta oktoobris 1099 euro eest firmalt Autoeost OÜ sõiduauto Peugeot 307. Ent sõiduki omandamise järel selgus, et sellega pole võimalik tehnoülevaatust läbida, kuna auto põhi on täiesti roostes ning seda on remonditud montaaživahu ja muude käepäraste vahenditega. Katki olid ka AdBlue paak ning selle kinnitus, samuti paagis olev andur.

Lisaks montaaživahule oli auto põhjas olevate aukude lappimiseks kasutatud plastkanistri tükke. Ukse lävest oleks võinud näpuga läbi torgata, sest värvi all metalli peaaegu polnud.

20. oktoobril saatis ostja müüjale kirjaliku järelepärimise, milles nõudis ilmnenud puuduste kõrvaldamist või makstud raha tagastamist. Müüja kirjale ei vastanud.

Novembris esitas klient Rif-Auto OÜ autoremonditöökojas koostatud kalkulatsiooni, mille kohaselt läks puuduste kõrvaldamine maksma 1315 eurot, mis on rohkem, kui maksis sõiduk ise. Seejärel nõudis klient müüjalt kahju hüvitamist või müügileppe tühistamist, et makstud raha tagasi saada.

Tarbijavaidluste komisjon rahuldas kliendi kaebuse ja kohustas Autodeost OÜ-d tagastama kliendile raha. Ent müüja ei vaevunudki toimuvat kommenteerima ja ka kliendil jäi müüjalt vastus saamata.

Komisjoni otsusest ilmneb, et ostetud sõiduk ei vastanud lepingu tingimustele ja ilmnenud puudused olid sedavõrd tõsised, et takistasid kauba eesmärgipärast kasutamist. Komisjon otsustas, et ostjal on õigus nõuda hüvitist või leppe tühistamist. Leppe tühistamisel tuleb kliendile tagastada auto eest makstud raha.

Osapooltel on võimalik vaidlustada otsus maakohtus.

Tasub mainida, et firma Autodeost OÜ on seoses lepingu tingimuste rikkumisega varem sattunud tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti musta nimekirja. 

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles