Martin Helme: unistada pole ju keelatud (16)

Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Ametist lahkuv rahandusminister Martin Helme (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) loodab, et uus rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (Reformierakond) jätkab võitlust rahapesuga. 

«[Eelmine USA president Donald] Trump oli jätnud [uuele USA presidendile Joe] Bidenile suuremeelse ja isikliku kirja. Ma oma järeltulijale midagi privaatset öelda ei tahagi, loodan lihtsalt, et ta jätkab võitlust rahapesuga ega tõsta makse. Unistada pole ju keelatud...» kirjutas Helme sotsiaalmeedias.

Rahapesuvastase võitluse kõige vastuolulisem aspekt ehk USA advokaadibürooga Freeh Sporkin & Sullivan koostöö jätkamise küsimus valmistab Helmele tõenäoliselt pettumust. Kui Helme eestvedamisel palkas Jüri Ratase valitsus FBI eksjuhi Louis Freeh' juhitud advokaadibüroo, et aidata kaasa rahapesutrahvi väljanõudmisele, siis Kaja Kallas teatas koalitsiooniläbirääkimiste ajal meediale, et uus võimuliit otsib võimalusi lepingu katkestamiseks. Mäletamist mööda otsustas opositsioon sügise alguses just nimelt selle lepingu tõttu Helmet umbusaldada.

Täna kinnitasid Reformierakonna ja Keskerakonna volikogud, kes saavad uues valitsuses ministriteks. Homme ootab võimuliitu ees riigikogus hääletamine selle üle, kas Kaja Kallasele (Reformierakond) antakse volitused valitsuse moodustamiseks. Suure tõenäosusega saab, sest Reformil ja Keskil on kahe peale parlamendis kokku 59 häält 101st. Kallas avaldas lootust, et juba teisipäeval saab valitsus pidada esimese istungi.

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles