Annus palus kohtult lõppsõna jaoks terve päeva

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusettevõtja Toomas Annus.
Ehitusettevõtja Toomas Annus. Foto: Mihkel Maripuu

Kui enamasti kulutavad kohtualused lõppsõnale mõne minuti, paludes kergemat karistust, siis Merko suuromanik Toomas Annus kinnitas, et kavatseb maadevahetuse istungil lõppsõna esitamiseks kulutada terve päeva.

Annus ütles kolmapäeval kohtusaalis, et ta ei ole kohtuprotsessil saanud võimalust öelda kõike, mida tahaks.

«Palun sellega arvestada, et mul läheb üks päev viimase sõna peale,» ütles Annus kohtus, kui kohtunik ja advokaadid otsisid istungi jätkamiseks osapooltele sobivaid päevi.

Annus lisas, et ta pole seni istungi ajal saanud öelda kõike, mida aastaid kestnud eeluurimise ja kohtupidamise jooksul öelda oleks tahtnud.

Kolmapäeval selgus, et maadevahetuse protsess, mis sai alguse 2009. aasta novembris, kestab veel vähemalt paar kuud. Kui kohtusaalis asjad räägitud, asub otsust kirjutama kohtunik Valeri Lõõnik. Kui palju kulub sellele aega, pole määratud.

Kolmapäeval pidas kaitsekõne riigikogu liikme Ester Tuiksoo advokaat Raivo Laus, kes palus endise ministri õigeks mõista.

Tuiksoole pannakse maadevahetuse asjas süüks, et ta põllumajandusministrina mõjutas ministeeriumi uue hoone rendikonkurssi Merko kontserni tütarfirmale soodsa suunas. Vastutasuks sai Tuiksoo korteri kasutamise õiguse.

Laus lausus, et süüdistus ei ole usutav, sest Tuiksool oli juba Tallinnas heas korras korter. Merko ehitatud Rävala puiestee kortermajas tahtis aga Tuiksoo korterit osta. Sobiva väljavalimiseks käis ta korterit vaatamas. Laus märkis, et süüdistuses märgitud korteris polnud köögimööblit, laevalgusteid ega muud sisustust. Seega ei saa kuidagi väita, et Tuiksoo elas selles korteris.

«Rahvakeeles öeldakse sellise süüdistuse kohta väljamõeldud,» lausus Laus.

Laus kinnitas, et Tuiksoo ei mõjutanud kuidagi ministeeriumi uue hoone valimisega tegelenud komisjoni tööd.

Süüdistuse järgi oleks ministeerium pidanud kolima Merko uude büroohoonesse Delta Plaza, mis asub Tallinnas Pärnu maanteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles