e-MTA tehniliste probleemide tõttu on 35 000 ettevõtjal deklaratsioon esitamata

PM Majandus
Copy
E-maksuamet.
E-maksuamet. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maksu- ja tolliameti iseteeninduskeskkonda ei ole tehniliste porbleemide tõttu võimaliks sisse logida. Amet soovitab käibedeklaratsioonid esiatada hiljem, kuid maksud tasuda tähtaegselt.  

Maksu ja tolliameti e-keskkonda sisselogimisel annab süsteem teate «Hetkel on probleeme e-MTAsse sisenemisega. Palume vabandust.»

Postimehe poole pöördunud kodaniku sõnul on need probleemid kestnud juba kella kümnest. «On probleem, ei saa riigile käibemaksu üle kanda ega deklaratsiooni esitada,» on lugeja nördinud. 

Maksu- ja tolliameti avalike suhete juht Gea Otsa kinnitas, et tehniliste probleemide tõttu ei ole täna ennelõunast alates võimalik ameti iseteeninduskeskkonda e-MTA sisse logida. «Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskus tegeleb probleemi lahendamisega. Anname kohe teada, kui probleem on kõrvaldatud,»

Ettevõtjatel, kellel on täna käibemaksudeklaratsiooni esitamise tähtaeg, palub amet deklaratsioonid esitada hiljem, kuid maksud siiski tasuda tähtaegselt.

Maksu- ja tolliameti teatel on käibemaksudeklaratsioon  tähtaegselt esitatud enam kui 65 000 ettevõtjal, probleemi tõttu on see hetkel takistatud ca 35 000-l.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles