Riigifirma erastamine sai rohelise tule

Copy
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas ja Verstoni gruppi kuuluvaid ettevõtteid koondava Verston Holding OÜ juhatuse esimees allkirjastasid novembri lõpus teehooldusfirma AS Eesti Teed ostu-müügilepingu.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas ja Verstoni gruppi kuuluvaid ettevõtteid koondava Verston Holding OÜ juhatuse esimees allkirjastasid novembri lõpus teehooldusfirma AS Eesti Teed ostu-müügilepingu. Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Konkurentsiamet andis taristuehituskontsernile Verston loa omandada 100-protsendiline osalus riigile kuuluvas teedehooldusfirmas AS Eesti Teed.

Lepingu allkirjastasid 30. novembri hommikul digitaalselt majandus- ja taristuminister Taavi Aas ja Verston gruppi kuuluvaid ettevõtteid koondava Verston Holding OÜ juhatuse esimees Veiko Veskimäe. Enne jõustumist pidi tehingu heaks kiitma ka konkurentsiamet, mis tegi seda sel neljapäeval.

Verston võitis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi korraldatud Eesti Teede enampakkumise tänavu oktoobri alguses viie pakkuja seas 19,7 miljoni eurose pakkumisega. Alghind oli 16,9 miljonit eurot. Teiste seas tegid oma pakkumise riigifirma omandamiseks näiteks Urmas Sõõrumaa Signaal TM ja Olerexi omanikfirma Aqua Marina AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles