Ligi: Ungari koostööga on probleeme

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Laura Oks.

Sel nädalal ELi rahandusministrite kohtumisel osalenud rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on senisest enam murepilvi kogunenud ka Ungari kohale.

Ligi selgitas, et liikmesriikide puhul on täna üheks põhiküsimuseks eelarvepoliitika pidev koordineerimine ja seiramine. Eelarvete osas said viis riiki ehk Belgia, Malta, Küpros, Poola ja Ungari Euroopa Komisjonilt ettekirjutused.

Kõik viis riiki reageerisid nendele hoiatustele, kuid viiest riigist nelja tegevused suutsid ka komisjoni rahuldada. Ungari valitsuse poolsed tegevused olid aga Euroopa Komisjoni hoiatuse suhtes ebapiisavad.

«Nende (Ungari – toim.) koostööga on probleeme,» tunnistas Ligi. «Nad on kasutanud eelarve tasakaalustamiseks võtteid, mis pole jätkusuutlikud. Nad on kasutanud pensionisammast, tekitamaks näilist eelarveolukorra paranemist,» tõi rahandusminister näite.

Küsimusele, kas Ungari on kerkimas Kreeka kõrval Euroopa üheks tõsisemaks murelapseks, vastas Ligi, et Ungaril pole nii suurt süsteemset mõju kui Kreekal.

«Ungari puhul on raske sõimata eurotsooni, millele laiendatakse näiteks kõik Kreeka probleemid,» lausus Ligi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles