Valitsuses pettunud ettevõtjad asusid ise uut ministrit otsima (5)

PM Majandus
Copy
EVEA president Heiki Rits (vasakul) teatas, et Eesti vajab ettevõtlusministrit ning nüüd asuti teda otsima.
EVEA president Heiki Rits (vasakul) teatas, et Eesti vajab ettevõtlusministrit ning nüüd asuti teda otsima. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) ootab uuelt valitsuselt suuremat kaasamist ning leiab, et võtmeroll kuulub selles ettevõtluse eest vastutatavale ministrile, kelleks ei sobi iga poliitik või tippametnik.

«EVEA ootab uuelt valitsuselt selles osas kannapööret ja konstruktiivse ning avatud dialoogi taastamist ettevõtjate esindusorganisatsioonidega. Võtmeroll selles kuulub ettevõtluse eest vastutavale ministrile, kes peaks olema ettevõtjate ning eriti väike- ja keskmise suurusega ettevõtjate eestkõneleja valitsuses,» märkis EVEA president Heiki Rits.

Sellele kohale ei sobi Ritsi sõnul iga poliitik või tippametnik, sest see eeldab mõistmist, mis rolli täidavad ühiskonnas ettevõtjad nii tööandjatena, maksumaksjatena kui riigi rikkuse loojatena. See eeldab ka mõistmist, et väikestel ja suurtel ettevõtjatel on väga erinevad vajadused ja probleemid.

Koroonakriisi ajal on paljud ettevõtjad ja neid esindavad organisatsioonid kogenud, et riigivalitsejad ei soovi nendega rääkida ega arvestada, et kiiruga sünnivad ettevõtluse keskkonda kahjustavad otsused, kriisiabimeetmed tehakse kinniste uste taga ja tihti arvestamata abisaajate reaalsete vajadustega, et suured plaanid Euroopa Liidu taaste- ja struktuurivahendite kasutamisest on juba tehtud ettevõtjaid ja teisi huvigruppe kaasamata.

EVEA kutsub ettevõtjaid üles pakkuma uuele koalitsioonile sobivaid kandidaate – nii poliitikute kui ka spetsialistide hulgast.

«Usume, et uuel valitsusel oleks kasulik, kui sellisel postil oleks ettevõtjate usalduse pälvinud isik. Otsime kandidaate koos, ja kes teab, äkki lubatud muutus poliitilises kultuuris võimaldab koalitsioonipartneritel nõustuda mõne ettevõtjate pakutud valikuga?» tegi assotsiatsioon üleskutse, millele ootab 17. jaanuarini ettepanekuid EVEA Facebooki lehele või kodulehele.

EVEA teatel esindavad nad otse- ja kollektiivliikmete kaudu pea 6000 ettevõtet, olles seega nii liikmete arvult kui ka esindatavat sihtgruppi arvestades suurim sektoriülene ettevõtjate katusorganisatsioon Eestis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles