Raivo Vare: olukord võiks olla Reformierakonna jaoks jackpot (14)

PM Majandus
Copy
Transiidiekspert Raivo Vare
Transiidiekspert Raivo Vare Foto: Eero Vabamägi

Lisaks arvukalt kommenteerimist leidnud valitsuse vahetuse kriisi taktikalistele asjaoludele on selles peidus ka strateegiline potentsiaal. Tegu võiks olla jackpot'iga, kui muidugi on huvi ja tahet, tõdeb transiidi- ja majandusekspert Raivo Vare Facebooki postituses.

Vare märgib, et hetke lihtne lühikonjunktuuri analüüs varjutab hoopis pikemat vaadet. Nimelt on Reformierakonnal tema sõnul võimalik sellise koalitsiooni kaudu suunata parteimaastiku ümberkujunemist viisil, et EKRE lükatakse opositsiooni rolli, kus oli enne Savisaare juhitud Keskerakond. «Nad küll on opositsioonis olles sunnitud pöörama rohkem tähelepanu aktsioonidele kui seni valitsuses olles, sest seni sai agendat suunata ja tähelepanu pelgalt oma juhtivate figuuride ütlemistest valitsusliikmetena, nüüd aga on «kõvasti» ja «käredalt« ütlemine opositsioonina hoopis teise kaaluga ja mitte nii tähelepandav. Eriti rahvusvaheliselt,» tõdeb Vare.

«Aga opositsionääridena veelgi ballistilisemaks minnes kinnistatakse samas oma rolli kõigi teiste jaoks sobimatu koalitsioonipartnerina,» märgib Vare.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles