Tehnoloogiafirma juht: majandust võiks aidata stiimulite, mitte otsetoetustega (1)

Kaja Koovit
, majandusajakirjanik
Copy
Fortumo tegevjuht Martin Koppel.
Fortumo tegevjuht Martin Koppel. Foto: Fortumo.ee

Koroonakriisist väljumiseks on tarvis, et valitsus suudaks hoida tasakaalu piirangute ning majanduse lahtihoidmise vahel. Majandust võiks jalule aidata läbi stimuleerimise, mitte otsetoetuste kaudu, ütles mobiilimakselahenduste platvormi Fortumo tegevjuht Martin Koppel. 

Koppeli sõnutsi tehnoloogiasektor õnneks praeguses kriisis riigi abi ei vaja. Seda muidugi juhul, kui ettevõtted kriisieelsel heal ning tehnoloogiasektori jaoks tugeva kasvu ajal ka võimalike kehvemate aegade peale ette mõtlesid. «Kes endale puhvrit kogusid ning elasid oma võimete piires, tulevad kriisist ka ilma riigi abita läbi,» lausus Koppel. 

Pikemas perspektiivis tahaks Koppel näha, et valitsusel oleks selge seisukoht, kuidas ehitada üles avatud, liberaalne ja kasu toetav majanduspoliitika. 

«Paljudes sektorites on suur väljakutse kõrgelt kvalifitseeritud tööjõu puudus. Selleks, et majandus saaks areneda, peab valitsus pakkuma võimalusi, kuidas neid inimesi Eestisse tööle saada, kui neid kohapeal pole,» lausus Koppel.

Fortumo on mobiilimakse lahendusi ja sisuturustusplatvormi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muu hulgas Google, Amazon, Spotify, Sony ja teised. 

Mullu suvel omandas Rain Rannu, Martin Koppeli ja Veljo Otsasoni asutatud firma 45 miljoni USA dollari eest Londoni börsil noteeritud maailma juhtiv mobiilimaksete ettevõte Boku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles