Sandor Liive sai RB Raili nõukogu juhiks (1)

PM Majandus
Copy
Sandor Liive.
Sandor Liive. Foto: Peeter Lilleväli

Rail Balticu elluviimist koordineeriva kolme Balti riigi ühisfirma RB Rail nõukogu esimeheks nimetati tippjuht ja ettevõtja Sandor Liive, kes on olnud RB Raili nõukogu liige alates 2020. aasta novembrist. 

Liive võttis töö üle Anrī Leimaniselt, kes jätkab nõukogu aseesimehena. Nõukogu esimehe koht roteerub igal aastal ja kuulub 2021. aastal Eestile.

«Rail Baltic on suurim Balti riikide ülene projekt, mida kunagi ellu viidud. Sellel on tohutu roll transpordisektori rohelisemaks ja turvalisemaks muutmisel ja see on Läänemere piirkonna jaoks täiendav kasvu edendav katalüsaator,» ütles Liive.

Liivel on pikaajaline tippjuhtimise kogemus. Üheksa aastat töötas ta riigifirma Eesti Energia tegevjuhina, enne seda finantsjuhina. Samuti on ta olnud Tallinna Sadama finantsjuht.

RB Raili nõukogu koosneb kuuest liikmest, kelle nimetavad ametisse aktsionärid ja kes valitakse kolmeks aastaks.

RB Raili nõukogusse kuuluvad 

Eesti aktsionäri poolt: majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Ahti Kuningas ning nõukogu sõltumatu liige Sandor Liive.

Läti aktsionäri poolt: Läti transpordiministeeriumi asekantsler Ligita Austrupe ja nõukogu sõltumatu liige Anrī Leimanis.

Leedu aktsionäri poolt: Leedu raudteetaristu eest vastutava AB LTG INFRA tegevjuht Karolis Sankovski ja AB LTG juhatuse esimees Romas Švedas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles