Kuulus rehvitootja Michelin kaotab Prantsusmaal tuhandeid töökohti (1)

Copy
Michelin rehv lumel
Michelin rehv lumel Foto: Michelin

Prantsusmaa rehvitootja Michelin teatas kolmapäeval, et kaotab Prantsusmaal kuni 2300 töökohta, sest plaanib keskenduda rohkem muudele valdkondadele väljaspool oma põhitegevusala.

Michelin kinnitas, et umbes kolme aastat hõlmav plaan ei näe ette kellegi koondamist, kuid pensionile minevate töötajate asemele uusi ei võeta ning neile, kes on valmis lahkuma, makstakse hüvitist.

Praegu on Michelinil Prantsusmaal umbes 20 000 töötajat.

Michelini on nõrgestanud konkurents madala hinnaga rehvitootjatelt, mille tulemusel on ettevõtte töötajate arv Prantsusmaal, Saksamaal ja USA-s alates 2017. aastast vähenenud 1500 võrra.

Ettevõte lubas luua töökohti, keskendudes kvaliteetsemate rehvide tootmisele ning põllumajanduses, tööstuses ja võistlusspordis kasutatavatele rehvidele.

«Michelin ei hülga Prantsusmaad ja jätkab ulatuslike investeeringutega,» teatas ettevõtte tegevjuht Florent Menegaux avalduses.

Ettevõte lisas, et keskendub rohkem teistele valdkondadele, kaasa arvatud vesinikutehnoloogia arendamisele, 3D trükkimisele, liimitootmisele ja plastmassi ümbertöötlemisele.

Aastaks 2030 plaanib Michelin teenida 30 protsenti tuludest muudest valdkondadest kui rehvitootmine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles