Ühinemise tulemusel on tekkimas üks maailma suurimaid autotootjaid

Copy
Fiat Chrysleri ja PSA märgid.
Fiat Chrysleri ja PSA märgid. Foto: Harold Cunningham/AFP

Prantsuse autotootja PSA aktsionärid kiitsid esmaspäeval heaks ühinemise USA-Itaalia Fiat Chrysler grupiga, mille tulemusel tekib maailma suuruselt neljas autotootja.

PSA aktsionäride online-kohtumisele esitatud kolm ühinemisotsust kiideti pea üksmeelselt heaks ja selle järel on tekkimas uus ettevõte Stellantis, kinnitas PSA juht Carlos Tavares.

Fiat Chrysleri aktsionärid hääletavad otsuse üle esmaspäeva pärastlõunal ning Tavarese sõnul teatatakse peagi ühinemise kuupäev.

Kokkulepe toob ühe mütsi alla PSA kaubamärgid Peugeot, Citroën jt ning Fiat Chrysleri nime taga peituvad brändid, kuhu kuuluvad veel Jeep, Alfa Romeo ja Maserati. 

Ettevõtete sõnul võimaldab kulude jagamine ja sünergia säästa neil igal aastal miljardeid eurosid, võimaldades tugevamat mõju Euroopa ja USA turul. Autode müügiarvult tõuseb Stellantis Volkswageni, Renault-Nissan-Mitsubishi ja Toyota järel neljandale kohale, kuid tulukuse järgi koguni kolmandale kohale. 

«Olen harva tundnud nii selgelt kui täna, et elan läbi ajaloolist hetke,» ütles PSA nõukogu esimees Louis Gallois pärast hääletust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles