Rahapesu andmebüroo alustas iseseisva asutusena

BNS
Copy
Rahandusministeeriumi asekantsler Märten Rossi sõnul kompenseeritakse teise pensionisambasse jääjatele vahepeal peatatud sissemaksed koos tootlusega.
Rahandusministeeriumi asekantsler Märten Rossi sõnul kompenseeritakse teise pensionisambasse jääjatele vahepeal peatatud sissemaksed koos tootlusega. Foto: Peeter Langovits

Rahapesu andmebüroo (RAB) alustas 1. jaanuaril tegutsemist iseseisva asutusena rahandusministeeriumi valitsemisalas.

RABi liikumine iseseisva asutusena rahandusministeeriumi valitsemisalasse võimaldab rahapesu tõkestamiseks vajalikku fookust suurendada ja lisaressursse kaasata, teatas rahandusministeerium.

«RABi 2021. aasta eelarve ilma IT-valdkonna kuludeta on 3,1 miljonit eurot, seega asutuse eelarve kasvas võrreldes eelmise aastaga rohkem kui kaks korda,» ütles rahandusministeeriumi finantspoliitika ja välissuhete asekantsler Märten Ross. Ta lisas, et büroos on 32 ametikohta, alanud aastal kasvab see 47 ametikohani.

Keskkriminaalpolitsei juht Aivar Alavere peab oluliseks säilitada RABi ja politsei koostöö. «RABist saavad menetlusüksused infot kahtlaste tehingute ja inimeste kohta, mis on uurijatele alusmaterjaliks nii kriminaalmenetluste alustamiseks kui ka tõendite kogumiseks. Sama oluline on vastupidine infovahetus,» ütles Alavere.

Siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskuse (SMIT) sisuteenuste osakonna juhataja Väino Kiuru sõnul pakub keskus hoolimata büroo teise ministeeriumi valitsemisalasse liikumisest RABile esialgu IT-teenust edasi.

Aasta algusest kuni uue juhi ametisse nimetamiseni täidab RABi juhi kohuseid analüüsiosakonna juhataja Marget Lundava.

RABi uueks asukohaks on Pronksi 12, kolimine jääb eeldatavalt selle aasta suvesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles