Pank: kolmanda samba avaldusi saab kuu lõpuni teha vaid netipangas

Tarbija24
Copy
Teisest sambast saab raha välja võtta, kuid see tähendab, et inimesele langeb suurem vastutus pensionieas hakkama saamise osas
Teisest sambast saab raha välja võtta, kuid see tähendab, et inimesele langeb suurem vastutus pensionieas hakkama saamise osas Foto: Sille Annuk

Swedbanki esindustes saavad kolmanda samba avada sel aastal veel üksnes need, kellel juba on kehtiv broneering selle toimingu tegemiseks, ülejäänud soovijad saavad uusi avaldusi teha vaid internetipangas ja iseendale.

Panga teatel on huvi kolmanda sambaga liitumise vastu viimase kahe kuu jooksul hüppeliselt kasvanud. 

Uusi broneeringuid esindustesse kolmanda samba avamiseks sellel aastal enam teha ei ole võimalik, kuna kõik vabad ajad on broneeritud aasta lõpuni.

Täisealised kontoomanikud saavad avada kolmanda samba internetipangas. Klientide suur huvi on otseselt seotud uuest aastast jõustuva seadusemuudatusega, mis annab 2020. aastal kogumisega alustanutele jätkuvalt võimaluse kogutut alates 55. eluaastast soodsamalt kasutada.

Et seadusemuudatusest kasu saada on oluline, et kolmanda samba pensionikonto avatakse internetipangas hiljemalt 28. detsembril ning samuti tehakse esimene sissemakse kolmandasse sambasse hiljemalt 28. detsembril. Internetipangas alaealistele enam sellel aastal kolmandat sammast avada ei ole võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles