Uuring 60 protsenti küsitletutest toetab Rail Balticu rajamist (1)

BNS
Copy
Rail Balticu projekt.
Rail Balticu projekt. Foto: eskiis

​Rait Faktum & Ariko korraldatud arvamusuuringust selgub, et Rail Balticu rajamist toetab 60 protsenti Eestis küsitletutest. 

Rail Balticu rajamist ei toeta 26 protsenti ja kindlat seisukohta ei oma 14 protsenti vastanutest. Lisaks hindas värske uuringu kohaselt 67 protsenti osalenutest, et Rail Balticu mõju saab Eestile olema positiivne, teatas Rail Baltic Estonia.

Uuringus osalenutest 54 protsenti peavad Rail Balticu realiseerumist kindlaks või pigem kindlaks. 58 protsenti vastanuist märkis, et peab projekti puhul otsesest rahalisest tasuvusest tähtsamaks raudteeühenduse sotsiaalmajanduslikku kasu tulevikus.

Küsitletutest 82 protsenti on seisukohal, et kohalik rongiliiklus tõstab Rail Balticu regionaalset väärtust, neist kaks kolmandikku oleksid ka ise tulevikus kiire regionaalrongi kasutajad.

Rait Faktum & Ariko on elanike meelestatust ja teadlikkust Rail Balticu projektiga seoses uurinud sarnasele metoodikale tuginedes alates 2016. aasta sügisest. Värske küsitlus viidi läbi 1031 Eesti elaniku seas 24. novembrist 9. detsembrini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles