KredEx jagas paljulapselistele peredele 3,1 miljonit eurot kodutoetust

BNS
Copy
Vähekindlustatud suurpered saavad Kredexilt taotleda toetust oma elamistingimuste paremaks muutmiseks, muu hulgas renoveerimiseks ja tehnosüsteemide rajamiseks või muutmiseks.
Vähekindlustatud suurpered saavad Kredexilt taotleda toetust oma elamistingimuste paremaks muutmiseks, muu hulgas renoveerimiseks ja tehnosüsteemide rajamiseks või muutmiseks. Foto: Urmas Luik

KredExi kodutoetust sai tänavu 259 kolme- ja enamalapselist vähekindlustatud peret kokku ligi 3,1 miljoni euro ulatuses.

Kokku kasvab neis 259 peres 954 last. KredEx on 14 aasta jooksul parandanud ligi 17 000 lapse elamistingimusi.

Sel aastal sai toetust taotleda kuni 10 000 eurot, sealjuures korduval taotlemisel sai kolme-nelja lapsega pere kuni 5000 eurot, viie ja enama lapsega pere kuni 10 000 eurot. Tänavu oli keskmine toetussumma 9516 eurot, teatas KredEx.

Peredele, kelle elamistingimused vajavad olulist parandamist, on hindamiskomisjoni ettepanekul võimalik eraldada ka suuremat toetust. Sel aastal oli selliseid peretoetusi kolm – suuremad neist ulatusid kuni 18 000 euroni. Kõige rohkem toetuse saajaid elab Ida-Virumaal, Harjumaal ja Tartumaal, vastavalt 36, 34 ja 32.

Toetust saavates peredes oli keskmine maksustatav tulu leibkonna liikme kohta 2019. aastal 148 eurot kuus. 13 perekonna puhul oli mullune maksustatav sissetulek leibkonna liikme kohta 0 eurot.

Kõige enam, 129 korral, anti tänavu toetust eluaseme omandamiseks. Renoveerimiseks või ümberehitamiseks sai toetuse 128 peret.

Toetust saavad taotleda perekonnad, kus kasvab vähemalt kolm kuni 19-aastast last ning kelle viimase aasta keskmine maksustatav tulu leibkonna liikme kohta ei ole üle 355 euro.

Taotlejate eluaseme olukorda hindas komisjon, kuhu kuulusid KredExi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, sotsiaalministeeriumi, siseministeeriumi ja Eesti Lasterikaste Perede Liidu esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles