Hispaania kõigub majanduslanguse veerel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Hispaania keskpanga andmetel langes riigi majandus mullu neljandas kvartalis eelnenud kolme kuuga võrreldes 0,3 protsenti ning on nüüd järjekordse languse veerel.

2011. aasta kolmandas kvartalis tabas Hispaania majandust stagnatsioon.

Eile avaldatud kuuülevaates kirjutab keskpank, et 2012. aastal kuivab Hispaania sisemajanduse kogutoodang kokku 1,5 protsendi jagu, olles kasvanud 2011. aasta kokkuvõttes ligikaudu 0,7 protsenti.

Keskpanga hinnangul peaks majandus hakkama taastuma aastal 2013, kasvades ligikaudu 0,2 protsenti.

Täna avaldab oma hinnangud ja prognoosid Hispaania kohta Rahvusvaheline Valuutafond, kõigi eelduste kohaselt peaksid need laias laastus langema kokku Hispaania keskpanga raportiga.

Keskpanga prognoosi valguses ootavad uut paremtsentristlikku valitsust suured väljakutsed. Valitsus on seadnud endale eesmärgiks kärpida eelarvepuudujääki 40 miljardi euro ehk 4 protsendi võrra SKTst – langeva majanduse tingimustes.

«Hispaaniat ootab ees raske aasta ning ilmselt kistakse riik üha sügavamale eurotsooni võlakriisi,» kirjutas keskpanga teatele kommentaariks Capital Economicsi analüütik Ben May.

Copyright The Financial Times Limited 2012
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles