Rootsi tööstusfirma laiendab Tartus pea 8 miljoniga tootmist

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Hanza Mechanics Tartu tehase juhi Emöke Sogenbitsi sõnul saab investeeringuga toodangut tunduvalt suurendada nii uutele kui ka olemasolevatele klientidele. Foto SILLE ANNUK / TARTU POSTIMEES
Hanza Mechanics Tartu tehase juhi Emöke Sogenbitsi sõnul saab investeeringuga toodangut tunduvalt suurendada nii uutele kui ka olemasolevatele klientidele. Foto SILLE ANNUK / TARTU POSTIMEES Foto: Sille Annuk

Stockholmi börsil noteeritud tööstuskontsern Hanza Holding teatas, et investeerib Tartu tootmise laiendamiseks 80 miljonit Rootsi krooni ehk ligikaudu 7,9 miljonit eurot.

Uue, 12 000 ruutmeetri suuruse tootmisüksuse ehitus algab olemasoleva lehtmetalli tootmise kõrval, Vahi tööstuspargis asuval krundil kohe ning see on plaanis avada 2022. aasta esimeses kvartalis.

Hanza tegevjuhi Erik Stenforsi sõnul suurendab uus tehas tootmisvõimsust jätkuva kasvu tagamiseks ning jätkusuutlikku tootmist.

«Tuleviku tootmine nõuab regionaalsemat tootmist. Uus tehas aitab meil tõsta nii olemasolevate kui ka uute klientide tootmismahtu,» teatas Hanza Mechanics Narva ja Tartu tehaste juht Emöke Sogenbits.

Ta täpsustas, et Vahi tööstusparki kolitakse praegune Puiestee tänava tootmine.

Aasta tagasi antud Tartu Postimehele antud intervjuus rääkis Sogenbits, et Vahile plaanitakse uue tehase ehitamist.

«Nõukogu on nõusoleku andnud. Kui ma neli aastat tagasi siia tulin, olime selles seisus, et inimesed kartsid töölegi tulla, arvasid, et tehas pannakse kinni. Kui ütlesin nõukogule, et eesmärk on kolida uude majja, vaadati mind kui mõttetut unistajat. Enne loa saamist tuli tulemusi ette näidata,» rääkis ta.

Selleks ajad olid joonised valmis ja maa Vahi tööstusparki ostetud. «Suur eesmärk peab silme ees olema, muidu on hommikust õhtusse vegeteerimine. Kui räägitakse allhankest, siis mõeldakse plekilõikamist. Aga me paneme kokku kõrgtasemel asju, näiteks tarnime üle kogu maailma beebivereanalüsaatoreid,» lisas ta.

Hanza Mechanics Tartu asutati 1996. aastal, ettevõte pakub tooteomanikele erinevaid mehaanika, kooste ja tarneahela terviklahendusi. Mehaanika tehnoloogiateks on treimine, freesimine, stantsimine, lehtmetalli töötlus, keevitamine, pulbervärvimine ja pinnakate

Ettevõte pakub tööd pea 470 töötajale, möödunud aastal teeniti 53,6 miljoni eurose käibe juures 2,9 miljonit eurot puhaskasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles