Swedbank võtab maha 22 pangaautomaati

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaat.
Pangaautomaat. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kokku on Swedbankil plaanis sel aastal maha võtta 22 sularahaautomaati ning kümne automaadi asukohta muudetakse.

Swedbanki teatel asub 20 maha võetavatest pangaautomaatidest linnades ning neist loobutakse, kuna automaadid asuvad lähestikku. Enim puudutab see muudatus pealinlasti ja tartlasi. Kaks mahavõetavat sularahaautomaati aga asuvad Läänemaal Virtsus ja Ida-Virumaal Sinimägedel.

Tänase seisuga on kümme automaati 22-st juba teisaldatud. Maapiirkondadest teisaldatakse automaadid Virtsust ning Sinimägedest.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul vaadatakse igal aastal ligi 10 masina asukoht üle ja vastavalt kasutusaktiivsusele vajadusel ka muudetakse.

Ühe pangaautomaadi ülalpidamine kuus on umbes tuhat eurot ning pank peab äriettevõttena jälgima oma tulusid-kulusid,  vahendab ERR uudised Swedbanki jaepanganduse juhi  Ulla Ilisson intervjuud ETV saates «Terevisioon».

Ta lisas, et need pangaautomaadid, kus on tehingute arv väga madal, on erilise tähelepanu all ning pangaautomaatide sulgemisel vaadatakse erinevaid komponente.

Samas mõjutavad pangaautomaatide sulgemist või asukoha muutmist ka klientide tarbimisharjumused. «Siin on viimaste aastate jooksul toimunud väga olulised muudatused - kontorite külastus on nelja aastaga langenud umbes 30 protsenti,» rääkis Ilisson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles