E-residentsuse eksjuht hakkab Hondurase e-valitsemist arendama

BNS
Copy
E-residentsuse programmi endine juht Ott Vatter.
E-residentsuse programmi endine juht Ott Vatter. Foto: EAS

E-residentsuse programmi endine tegevjuht Ott Vatter ja endine tootejuht Silver Siniavski asuvad oma ettevõtte Vertikal Digitali kaudu arendama Hondurasele rajatava vabamajandustsooni e-valitsemise platvormi.

Vatter ja Siniavski kaasati rahvusvahelisse ekspertide gruppi, mis ehitab Kesk-Ameerikasse Kariibi mere saarte hulka kuuluvale Roatánile majandusarengu keskust. Roatán Próspera sotsiaalmajandusarengu piirkond rajatakse Hondurase tellimusel, teatas Vertikal Digital.

Siniavski sõnul on Vertikal Digitali loodav ePróspera e-teenuste platvormina sarnane eesti.ee-le. «See on virtuaalsete teenuste kogum, mille eesmärk on luua kaootilises Kesk-Ameerika ärikeskkonnas ettevõtjate jaoks usaldust,» märkis ta.

Vatter sõnas, et praegu on piirkonnas välisinvestorite huvi väike, sest puudub usaldusväärne õigus- ja kohtusüsteem. Tema hinnangul aitab ePróspera luua atraktiivse majanduskeskkonna ning ühtlasi tuua juurde välisinvesteeringuid, luua uusi töökohti ja tõsta elatustaset.

Vertikal Digitali koostöös Trinidad Wisemaniga arendatav ePróspera võimaldab muu hulgas virtuaalselt residendiks või e-residendiks registreerimist, ettevõtte loomist, arbitraaži ja maksudega seotud toiminguid.

Vabamajandustsooni projekti arendab rahvusvaheline ettevõte Honduras Próspera Inc., kelle eesmärk on suurendada piirkonna sotsiaalset, õigusalast ja majandusarengut.

Vertikal Digital on Eesti kapitalil põhinev konsultatsiooni- ja tehnoloogiaettevõte, mis tegeleb digitaalsete muutuste juhtimise, e-valitsemise lahenduste arenduse ning ekspordiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles