Saksamaa energiatootja tahab Eestisse investeerida kuni 100 miljonit

BNS
Copy
Juhan Aguraiuja.
Juhan Aguraiuja. Foto: Danpower Eesti

Saksamaa energiatootja Danpower GmbH, mis kuulub Enercity kontserni, otsib Eestis taastuvenergia projekte, kuhu on valmis investeerima kuni 100 miljonit eurot.

«Meile pakuvad Eestis huvi väikese ja keskmise suurusega taastuvenergeetika projektid, mille investeeringu maht on kuni 100 miljonit eurot,» ütles Danpower GmbH tütarfirma ASi Danpower Eesti juhatuse liige Juhan Aguraiuja pressiteates. 

Aguraiuja selgitas, et Danpower eelistab projektidesse siseneda kas 100-protsendise osalusega või enamusinvestorina, kel on aktiivne roll projektide realiseerimises.

«Eelistatud on algusfaasis projektid, kus on suur vajadus insenertehnilise pädevuse järele, kuid oleme valmis sisenema juba ka hilisemas staadiumis või valmis projektidesse,» lisas ta.

Danpoweri põhikompetentsid on taastuvate kütuste, nagu olme-, puidu- ja protsessijäätmete põletamine, samuti biogaasi ja biometaani valmistamine ning kaugkütte- või tööstussoojuse pakkumine. Kontsernil on kogemus ka tuuleenergeetikas ning erinevates salvestustehnoloogiates.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisinvesteeringute keskus on Danpoweriga koostööd teinud 2012. aastast, kui Danpower omandas ASi Võru Soojus.

Enercity AG on Saksamaa energiaettevõte, mis varustab kliente gaasi, joogivee, kaugkütte ja elektriga. Lisaks on Enercity maismaatuuleparkide arendaja, kes opereerib 21 tuuleparki võimsusega 345 megavatti ja haldab teiste firmade tuuleparke võimsusega 700 megavatti. Enercitys töötab kokku ligi 2900 inimest ja kontserni käive ületab 3,1 miljardi piiri.

Enercity kontserni kuulub Danpower GmbH. Danpower panustab jätkusuutlikku soojatootmisesse, kasutades ressursitõhusaid energiaallikaid, nagu biomass, biogaas, puidupelletid ja jäätmed.

Danpoweri kontserni kuulub omakorda Danpower Eesti AS, kes opereerib Võru ja Puiga kaugküttesüsteemi, kuhu on alates 2012. aastast investeerinud üle 7 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles