Veho langes küberrünnaku ohvriks, ettevõtte infosüsteemid valdavalt ei tööta

PM Majandus
Copy
Tõnu Tammer, riigi infosüsteemi ameti intsidentide käsitlemise osakonna CERT-EE juht
Tõnu Tammer, riigi infosüsteemi ameti intsidentide käsitlemise osakonna CERT-EE juht Foto: Konstantin Sednev

Pühapäeval, 13. detsembril toimus Veho ASi arvutisüsteemides küberintsident, mis mõjutab automüügi esinduste tööd ja sisevõrkude kasutamist.

Ettevõte informeeris Andmekaitse Inspektsiooni, Riigi Infosüsteemide Ametit ning esitas politseile kuriteo uurimise alustamiseks avalduse. 

«Ilmselgelt on tegu pahatahtliku rünnakuga meie ettevõtte vastu, uurime meile tekitatud kahju ulatust ning teeme digikurjategijate tabamiseks ja edasiste sarnaste intsidentide vältimiseks ametiasutustega tihedat koostööd,« märkis Veho ASi tegevjuht Keijo Kaasik.  

«Ettevõtte infosüsteemid valdavas osas praegu kahjuks ei tööta, kuid tegeleme aktiivselt normaalse tööseisundi taastamisega ja loodame seni mõistvale suhtumisele,» lisas Kaasik.

Küberintsidentide käsitlemise osakonna CERT-EE juht Tõnu Tammer sõnas: «CERT-EE sai Veho AS käest teavituse küberintsidendi toimumise kohta 13. detsembril. Meie eksperdid on nõustanud ettevõtet tekkinud olukorra lahendamisel ning igapäevase töörütmi taastamisel.»

Tammer pani ettevõtetele südamele, et serverid, teenused ja seadmed, mis on internetist ligipääsetavad, peavad olema kaetud hoolduslepingutega, ning iga tarkvara tuleb uuendada regulaarselt.

Veho tegeleb Eestis Mercedes-Benzi autode maaletoomise ja edasimüügiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles