Eesti idufirma arendab norrakatega 1,4 miljoni eest elektrilist pesuratast

BNS
Copy
Ettevõtte asutajad Martin Kristerson, Valjo Kütt ja Aleksis Anijärv.
Ettevõtte asutajad Martin Kristerson, Valjo Kütt ja Aleksis Anijärv. Foto: UpSteam

Liikuvat autopesu pakkuv Eesti idufirma Upsteam alustas Norra e-jalgrataste tootjaga CityQ koostööd elektrilise pesuratta välja töötamiseks, kolm aastat kestva projekti eelarve on 1,4 miljonit eurot.

Upsteami teatel on projekti eesmärk muuta autopesutööstus rohelisemaks ning viia idufirma tehnoloogiline platvorm järgmisele tasemele.

«Oleme võtnud eesmärgiks toetada süsinikuneutraalsust ja propageerida vee kokkuhoiu vajalikkust, mille läbi tasakaalustada kogu autopesutööstuse mõju keskkonnale,» märkis ettevõtte asutaja Martin Kristerson pressiteates.

Projekti maksumus jaotub võrdselt pooleks Upsteami ja CityQ vahel ning seda rahastavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Norway Grants.

Upsteam prognoosib selle aasta kasvuks ligi 30 protsenti. Pandeemia tõttu on firma aga rahakaasamise plaanid edasi lükanud.

«Novembris pidime tegema mitmeid raskeid otsuseid, sealhulgas Poola turu sulgemine ja mõne võtmemeeskonna liikme koondamine. Laienemise ja vähemtähtsate äritegevuste ajutine peatamine aitab meil hoida teravamat fookust Eesti ja Soome turu kasvatamisele,» nentis Kristerson.

Upsteam on 2017. aasta veebruaris tegutsemist alustanud Eesti iduettevõtte, mis pakub liikuvat autopesuteenust, ühendades omavahel autoomanikud ja mobiilsed autopesijad.

Ettevõtte asutajad on Martin Kristerson, Valjo Kütt ja Aleksis Anijärv. Möödunud aastal kaasas idufirma Funderbeami platvormil miljon eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles