Elektrinappuses purjeseikleja katkestas emissioonivaba ümbermaailmareisi (2)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kapten Cornell ja tema katamaraan Elcano Aventura Zero alustasid reisi Sevilla sadamast.
Kapten Cornell ja tema katamaraan Elcano Aventura Zero alustasid reisi Sevilla sadamast. Foto: MARCELO DEL POZO/REUTERS

Ühendkuningriigi ümberilmaseilaja ja reisikirjanik Jimmy Cornell (80) otsustas katkestada napilt kolm nädalat tagasi alustatud ümberilmareisi, mille ta lootis sooritada fossiilseid kütuseid kasutamata. Cornelli elektrilisele katamaraanile Aventura Zero said saatuslikuks luksuslik elektrienergial töötav mugavusvarustus ning väikse tootlikkusega generaatorid. 

Cornell startis 19. novembril Sevillast Hispaanias, kuid oli Kanaari saartele jõudes sunnitud tunnistama, et tema emissioonivabaks planeeritud katamaraan Aventura Zero, mis kasutas energia tootmiseks ainult tuult ja päikest, ei vasta ümbermaailmareisi ränkadele tingimustele. Cornell otsustas reisi katkestada, talvituda Kanaaridel ning paigaldada oma laevale diiselgeneraatorite komplekti. 

Oma pöördumises veebilehel cornellsailing.com teatas Cornell, et ta palub tekitatud pettumuse pärast vabandust kõigilt, kes tema Elcano Challenge'ks nimetatud reisile kaasa elasid. Pikemas põhjenduses, miks ta otsustas reisi katkestada juba pärast esimest avaookeani ületamist Sevillast Kanaari saartele, toob kogenud purjetaja peamiseks põhjuseks, et laev ei suutnud seilates toota kõigi pardasüsteemide käigushoidmiseks piisvalt elektrienergiat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles