Veeberid ostavad puidutööstusfirma Textuur

BNS
Copy
Janek Veeber.
Janek Veeber. Foto: Kristjan Teedema

Janek ja Franek Veeberile kuuluva Giga AS-i tütarfirma AS Telver soovib omandada 100-protsendise osaluse puidutööstusettevõttes AS Textuur.

Konkurentsiametile esitatud koondumisteatest selgub, et AS Silva ja AS Telver sõlmisid 20. novembril aktsiate müügilepingu, mille kohaselt Telver ostab Silvalt 35 protsenti Textuuri aktsiatest.

Tehingu tulemusena omandab Telver 100-protsendise osaluse Textuuris. Praegu kuulub Telverile 15-protsendine osalus ning Telveri tütarettevõtjale OÜ Telver Investeeringud 50-protsendine osalus Textuuris.

Koondumise eesmärgiks ja majanduslikuks põhjenduseks on Telveri soov muuta Textuuri äri tootlikumaks ja efektiivsemaks, mis eeldab täiendavate investeeringute tegemist Textuuri tootmisbaasi.

Kuna senisel kaasaktsionäril Silval puudub täiendavate investeeringute tegemiseks huvi ja võimalus, soovib Silva ärist väljuda.

Telver on metsandus- ja kaevandusvaldkonnas tegutsev ettevõtja, mille peamised tegevusalad on hakkepuidu varumine, tootmine ja müük, metsakinnistute ost-müük ja metsamaterjali müük, samuti kruusa ja liiva kaevandamine ja müük.

Telver kuulub AS-ile Giga, mille kontserni kuuluvate ettevõtjate tegevusaladeks on muuhulgas soojus- ja jahutustrasside ehitus ja rekonstrueerimine ning üldehitustööd, turbatootmine, transporditeenuste osutamine ning sõidukite ja masinate rentimine, enda ja renditud kinnisvara üürileandmine ja haldamine ning puhkemajandus.

Janek ja Franek Veeberi juhitud Giga tegelikuks kasusaajaks on Creditinfo andmeil Hollandis registreeritud Stichting Administratiekantoor JKV.

Textuur on puidutööstusettevõte, mille põhiliseks tegevusalaks on liimpuidust toodete tootmine ja müük, saematerjali tootmine ja müük, samuti hakkepuidu, saepuru ja saepurubriketi tootmine ja müük. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles