Biotehnoloogia ettevõte Biogen avas Eestis harukontori

Erkki Erilaid
Copy
Biogen on üks maailma suurimaid biotehnoloogia ettevõtteid.
Biogen on üks maailma suurimaid biotehnoloogia ettevõtteid. Foto: Biogen

USA biotehnolooga ettevõte Biogen, mis on olnud teerajaja selliste haiguste kulgu muutvate ravimeetodite väljatöötamises, nagu hulgiskleroos (SM) ja spinaalne lihasatroofia (SMA), avas Eestis oma allüksuse.

«Eesti on meie jaoks oluline turg, sest hindame siinseid kõrgetasemelisi eksperte. Usume, et koos kohalike partneritega saame edendada ka siin meditsiinilist innovatsiooni. Tallinna kontori avamine on alles esimene samm meie pikaajalises pühendumises kohalikele partneritele,» rääkis Mikko Fernström, Biogeni Eesti peadirektor.

Biogen on üks maailma suurimaid biotehnoloogia ettevõtteid, mille põhifookus on neuroloogiliste haiguste ravimeetodite arendamine. 

«Neuroloogilised haigused on ühed peamised invaliidsuse põhjused Euroopas, moodustades ligi kolmandiku kogu tervishoiu kuludest. Tunneme kohustust teha koostööd kohalike partneritega, et anda uut lootust ka Eesti patsientidele. Näeme potentsiaali tuua siia investeeringuid, uurime Biogeni enda kliinliste uuringute toomise võimalust Eestisse ja otsime teisi kohalikke partnerlusprojekte,» rõhutas Fernström.

Ülemaailmse kasvu toetamiseks ning sooviga olla patsientidele ja kohalikele partneritele lähemal on Biogen viimastel aastatel avanud harukontoreid mitmes riigis üle maailma. Biogen laiendab oma tegevust kogu Baltikumis, avades kontorid samaaegselt nii Eestis, Lätis kui ka Leedus.

Biogen annab tööd enam kui 7400 inimesele üle maailma ja opereerib kahte tootmiskeskust, üks USAs Pennsylvanias ja ​​Euroopas Šveitsis. Biogeni ravimid on kasutusel globaalselt 102 riigis. 2019. aastal investeeris Biogen teadus- ja arendustegevusse 2,3 miljardit USA dollarit ning viis läbi üle 170 kliinilise uuringu, kus osales üle 30 000 patsiendi. Biogeni käive oli 2019. aastal 14,4 miljardit USA dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles