Raskustes BlackBerry juhtkonnas toimus suurpuhastus

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RIMi juht Thorsten Heins.
RIMi juht Thorsten Heins. Foto: SCANPIX.

Raskustes vaevleva BlackBerry nutitelefonide tootja Research in Motion’i (RIM) juhtkonnas toimus läinud nädalavahetusel verevahetus, vahendab Kauppalehti.

Ettevõtte aktsia on kukkunud 52 nädala kõrgeimalt tasemelt tänaseks koguni 75 protsenti ning viimastel kuudel on kasvanud pinged RIMi juhtkonna aadressil.
 
Nädalavahetusel taandusidki RIMi juhtimisest Mike Lazaridis ja Jim Balsilli, kes juhtisid koos nii ettevõtte juhatuse kui nõukogu tööd.

Ettevõtte uueks juhatuse esimeheks kerkis Siemensi taustaga Thorsten Heins, nõukogu esimehena jätkab aga Toronto börsi endine juht Barbara Stymiest.

RIM asutati 1985. aastal ning mullu ulatus ettevõtte müügitulu 20 miljardi dollarini. Ettevõtte poolt toodetud BlackBerry telefone on saatnud edu just USA ja Kanada turul, kuid viimastel aastatel on Apple iPhone ja Google Android BlackBerry positsiooni märgatavalt nõrgendanud.

Seetõttu kasvas ka investorite pahameel ettevõtte endiste juhtide Lazaridise ja Balsillie’ aadressil, kes ei suutnud peatada firma aktsiakursi langust. RIMi aktsia maksab hetkel ca 17 dollarit, samas kui 52 viimase nädala kõrgeim hind ulatus üle 70 dollari.

Analüütikute hinnangul on RIM hea näide sellest, kui kiiresti võib mobiiltelefonide äris juhtiv tegija oma positsiooni kaotada.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles