Ott Pärna kaalub Arengufondi juhiks taaskandideerimist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi juht Ott Pärna.
Arengufondi juht Ott Pärna. Foto: Peeter Langovits

Eesti Arengufond kuulutas läinud nädalal välja konkursi juhatuse esimehe leidmiseks järgmiseks viieks aastaks, fondi praegune juht Ott Pärna kaalub enda sõnul ka võimalikku taaskandideerimist.

«Mis minu kandideerimist puudutab, siis hetkel on sellega aega ja tahan põhjalikult kaaluda, enne kui oma järgmist viit aastat (Arengufondi juhi ametiaja kestvus on viis aastat – toim.) puudutava otsuse teen,» vastas Pärna küsimusele, kas kavatseb samuti juhikonkursil osaleda.

«Minu Arengufondis jätkamise otsustamise osas kujunevad määravaks arutelud Arengufondi nõukogu ja teiste partneritega Arengufondi järgmise perioodi strateegia osas. Kui minu tulevikuideed ja ambitsioonikus Arengufondi arendada ning tegevussuundi laiendada leiavad heakskiitu, siis kaalun kindlasti jätkamist,» lisas Pärna.

Pärna selgitas, et kui ta Inglismaalt 2007. aastal Eestisse naasis, lubas ta nõukogule Arengufondi korralikult mehitada ja käima tõmmata.

«See lubadus on tänaseks täidetud. Ühelt poolt on Arengufond Eesti suurima ambitsioonikate ettevõtete portfelliga riskikapitalifond ja me oleme koos kaasinvestoritega osanikud-aktsionärid suures osas Eestile täna maailmas tuntust koguvates start–up ettevõttevõtetes.»

Teisalt on fondi juhi kinnitusel üles ehitatud ekspertorganisatsioon ja seiratud maailmaturule minemise kontekstis läbi enamus majandusvaldkondi ja nendega seotud teemasid.

Lisaks on käivitatud Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni EstVCA ja finantsteenuste ekspordile keskendunud mittetulundusühing FinanceEstonia. Samuti on Arengufondi ümber koondunud paarituhande inimeseline mõtlejate ring eri valdkondadest ja vanusegruppidest, kes kõik on ühes või teises seireprojektis aktiivselt kaasa löönud.

Arengufondi nõukogu kuulutas seoses juhatuse esimehe ametiaja lõppemisega välja konkursi uue juhi leidmiseks läinud nädalal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles