Suusakeskused vaatavad algavasse hooaega lootusrikkalt (1)

Erkki Erilaid
Copy
Munakas ehk Väike Munamägi
Munakas ehk Väike Munamägi Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui mitmed Euroopa riigid plaanivad oma suusakeskused viiruseohu tõttu 10. jaanuarini sootuks sulgeda, siis Eesti keskustes ollakse algava hooaja suhtes ettevaatlikult optimistlikud.

Väike-Munamäe suusabaasis ehk Munakal majandava Äärmusliku Spordi ASi juhatuse liige Priit Tammemäe sõnul ei ole  algavat hooaega silmas pidades kurtmiseks hetkel põhjust. «Detsembriks on majutuskohti tublisti broneeritud ja kuna ilmateade lubab miinuskraade, saab juba sel pühapäeval lumekahurid tööle panna,» ütles Tammemägi. Lisaks Munakale haldab Tammemägi ka Kuutsemäe ja Viimsi suusakeskusi. «Kuutsemäe majutus on näiteks pühadeks juba täis ning ka ootelist on pikk,» rääkis Tammemägi. Lisaks lubab hetke ilmateade detsembris Lõuna-Eestisse küllaga vähemalt öiseid külmakraade. Kindlasti tuleb märkida, et hoolimata plusskraadidest on Tehvandi suusakeskuses lühike suusarada juba praegu avatud.

Kiviõli Seikluskeskuse asutaja Madis Olti hinnangul tuleb lisaks ilmaprognoosile jälgida suusakeskustel tähelepanelikult ka koroonaprognoosi. «Ootamatusi võib palju tulla,» nentis Olt. «Meie veel lähinädalatel lumekahurid tööle ei pane, sest enne on Ida-Virumaale vaja püsivaid miinuskraade.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles