Paljassaares avati kauaoodatud paatide veeskamiskoht

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Slipi asukoht Katariina kai kõrval
Slipi asukoht Katariina kai kõrval Foto: Tallinna linnavalitsus

Põhja-Tallinnas Katariina kai kõrval asuva Paljassaare tee 46 kinnistule rajatud avalik veesõidukite veeskamiskoht ehk slipp on nüüd avatud. 

Homme, 24. novembril kell 12.15 demonstreerib Kopli päästekomando slipi kasutamist, teatas Tallinna linnavalitsus. Abilinnapea Kalle Klandorfi tõdes, et kevadine koroonakriis mõjutas ka kauaoodatud slipi valmimist, kuid nüüd on see kasutajaile avatud. «Järgmisele navigatsioonihooajale saavad paadiomanikud vastu minna teadmisega, et neil on võimalik oma paat treilerilt vette lasta praktiliselt Tallinna südalinnas,» sõnas Klandorf ning lisas, et tuleva aasta hooaja alguses paigaldatakse veel ka slipi kasutamist lihtsustav ujuvkai.

Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid tõdes, et slipp Paljassaares on Põhja-Tallinna jaoks märgilise tähendusega. «Esiteks on see oluline pääste-, politsei- ja piirivalve jaoks, teiseks on meie harrastuskalamehed ning paadiomanikud slippi juba aastaid pikisilmi oodanud. Nüüd on ta siis meil olemas,» ütles Järvelaid. Linnaosa vanem lisas, et üldkasutatava slipi asukoht valiti koostöös kalurite ja teiste paadiomanikega. Nii asukoha valiku kui ka ehituse juures tuli tema sõnul algusest peale arvestada Paljassaare eripäraga, et säiliks looduskeskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles