Swedbank: Tallinna Vee dividend tuleb oodatust väiksem (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Swedbanki aktsiaanalüütikud on Tallinna Vee arengu osas optimistlikud ning tõstsid aktsia hinnasihti, aktsia praegune hind on sellest aga tükk aega tagasi mööda põrutanud.

Tallinna Vee kolmanda kvartali tulemused Swedbanki analüütikuid ei üllatunud. Kuigi tulemused võrreldes möödunud aastaga langesid, oli see tänavuse aasta eripära silmas pidades oodatav.

Swedbanki aktsiaanalüüsi juhi Marek Randma hinnangul on veefirmalt oodata küll investeeringuteks määratud kulude kasvu, aga selle peaks korvama veetariifide hinnatõus. «Tallinna Vee 9 kuu investeeringud kasvasid 4 miljoni euro võrra, 10 miljoni euroni, mis meie hinnangul tõstab tulevasi veetariife,» selgitas Randma.

Lisaks korrigeeriti värskes analüüsis allapoole Tallinna Vee dividendiootust. «Arvestasime uue dividendipoliitikaga, mille järgi plaanib Tallinna Vesi välja maksta 50-80% tulevastest kasumitest. Kuna väljamakse kordaja langeb, siis langetasime 2021. aasta kasumist välja makstava dividendi ootuse 75 eurosendile,» kirjutas Randma. Varem arvestati 90-sendise dividendiga.

Kokkuvõttes tõstis Swedbank Tallinna Vee hinnasihi 12,3 eurole ning muutis soovituse vähendamise pealt neutraalseks. Täna kaupleb Tallinna Vee aktsia aga juba 12,75 euro tasemel.

Lähemalt saab lugeda Swedbanki blogist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles