Erki Kilu lahkub LHV Panga juhi kohalt

BNS
Copy
Erki Kilu
Erki Kilu Foto: Mihkel Maripuu

LHV Group plaanib nimetada Ühendkuningriiki loodava uue panga juhiks Erki Kilu ning nimetada 20. jaanuarist LHV Panga uueks juhiks Kadri Kiiseli.

LHV Group teatas börsile, et eraldab selgemalt panga seniseid äritegevusi Ühendkuningriigis ja äritegevusi Eestis ning loob rahvusvaheliste maksevahendajatest klientide teenindamiseks uue krediidiasutuse. Tütarettevõte on praegu asutamisel, sellele järgneb ettevõtte mehitamine, kapitaliseerimine ja tegevusloa taotlemine.

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu sõnul võimaldavad muudatused erinevaid strateegilisi ärisuundi kiiresti edasi arendada. «Meie Ühendkuningriigi äritegevus rahvusvaheliste maksevahendajate teenindamisel on kasvav ja kasumlik. Väljakujunemata konkurentsiga, tehnoloogiliselt nõudlik ning uue põlvkonna finantstehnoloogia ärimudelitele keskenduv ärisuund nõuab tugevat fookust, aga toob kaasa ka kõrge ärimahtude suurenemise potentsiaali,» ütles Toomsalu börsiteates.

Erki Kilu lisas, et pangalitsentsi saamine Ühendkuningriigis võib võtta aega paar aastat, arvestades olukorda majanduses, liikumispiiranguid ja Ühendkuningriigi lahkumist Euroopa Liidust.

Kilu on juhtinud LHV Panka juhatuse esimehena alates selle loomisest 2008. aastal. Ta on LHV Finance'i nõukogu esimees, LHV Varahalduse ja LHV Kindlustuse nõukogu liige ning Eesti Pangaliidu juhatuse liige.

Kiisel on alates 2018. aastast juhtinud juhatuse liikmena LHV Panga jaepanganduse valdkonda, samuti olnud LHV Finance juhataja. Kiisel töötas alates 2011. aastast LHV Panga Tallinna kontori juhatajana ja alates 2017. aastast oli ta LHV Panga kontorite juht.

LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 500 inimese. LHV pangateenuseid kasutab üle 240 000 kliendi ja LHV hallatavatel pensionifondidel on üle 184 000 aktiivse kliendi.

LHV Ühendkuningriigi filiaal pakub panganduse taristut enam kui 130 rahvusvahelisele finantsteenuste ettevõttele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles