IT-visionäär: koostöö FBIga tõotab tiheneda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-guru Linnar Viik.
IT-guru Linnar Viik. Foto: Peeter Langovits.

IT-visionäär Linnar Viik ütles failivahetusveebi Megauploads sulgemist kommenteerides, et kõik Eesti kodanikud peaksid endale aru andma, milliste äride ja tegevustega nad end seovad ning milliseid tagajärgi need endaga kaasa võivad tuua.

See, et FBI eestvedamisel vahistati Megauploadiga seotud inimesed hoopis Uus-Meremaal, näitab aga USA õiguskaitseorganite tegutsemispõhimõtet: kui rikutakse seadusi ning tekitatakse kahju riigi majandusele, tehakse kurjategijate tabamiseks tihedat koostööd teiste riikidega.

Kuna Eestil on praegu tugev rahvusvaheline  küberkuritegevuse analüüsi võimekus, tõotab säärane koostöö tiheneda ka FBIga. Samuti on USA-l Linnar Viigi kinnitusel teatud riikidega kokkulepped, mille järgi FBI võib nendes riikides seesuguseid operatsioone läbi viia.

USA föderaalne juurdlusbüroo FBI sulges maailma ühe suurema failivahetuskeskkonna megaupload.com ning süüdistab seitset sellega seotud inimest, nende seas ka Eesti kodanikku Andrus Nõmme, jõhkras autoriõiguste rikkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles