Vabatahtlikud merepäästjad aitasid inimesed madalale sõitnud jahilt kaldale

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Madalale kandunud purjekas Kuivastu sadama lähistel
Madalale kandunud purjekas Kuivastu sadama lähistel Foto: Jaanus Vesberg / sotsiaalmeedia

Muhu merepääste seltsi vabatahtlikud aitasid eile õhtul Kuivastu sadama lähistel madalale kandunud jahilt kaks inimest kaldale, keegi õnnetuses viga ei saanud.  

Eile õhtul pisut enne kella seitset teatasid Kuivastu sadamasse sisenemisel madalale sõitnud jahil viibinud inimesed häirekeskusele, et purjekas on faarvaatrilt kõrvale kaldunud ning inimesed vajavad abi. Merevalvekeskus saatis appi Muhumaa vabatahtlikud merepäästjad, kes kaks inimest ka kaldale aitasid. Jaht jäi esialgu madalasse vette lainete meelevalda, selle päästeoperatsiooni korraldamise otsustab omanik lähiajal. 

Muhu merepääste seltsi vabatahtlik päästja Madis Rehepapp ütles Postimehele, et kuigi alguses oli plaan merehädalistele paadiga appi minna, selgus kohapeal olusid hinnates, et jaht on juba nii madalasse vette kandunud, et paadiga pole midagi teha. 

«Läksin kuiva päästeülikonnaga vette, purjekas oli triivinud juba nii madalasse, et seal kus ta kinni oli, ulatus vesi vaevalt vööni,» rääkis Rehepapp. Kuna pardal viibinud inimesed olid juba niigi läbimärjad ja külmetanud, aitas merepäästja nad läbi vee kaldale, kus nad Kuivastu sadamahoones sooja said. 

Purjeka madalale sattumise põhjus oli rikkis mootor. Rohukülast välja sõitnud purjeka meeskonnal oli plaan minna Virtsu sadamasse, kuid kui mootor merel seisma jäi ning laev vaid purjede abil liikuda sai, otsustas kapten valida tuulesuuna suhtes soodsama Kuivastu sadama. Siiski ei õnnestunud tal õhtuhämaruses vaid purjedega sadamasse sisse manööverdada ning tuul kandis aluse faarvaatrilt kõrvale madalale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles