Uurimise alla sattunud Erial eitab hoiustajatele kahju tekitamist

PM Majandus
Copy
Keskkriminaalpolitsei pidas teisipäeval kinni kolm hoiu-laenuühistuga Erial seotud inimest, keda kahtlustatakse investeerimiskelmuses ja enam kui miljoni euro omastamises. Hoiuühistu juhatuse liikme sõnul antakse ammendavad selgitused avalikkusele uue nädala alguses.
Keskkriminaalpolitsei pidas teisipäeval kinni kolm hoiu-laenuühistuga Erial seotud inimest, keda kahtlustatakse investeerimiskelmuses ja enam kui miljoni euro omastamises. Hoiuühistu juhatuse liikme sõnul antakse ammendavad selgitused avalikkusele uue nädala alguses. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hoiu-laenuühistu Erial eitab kategooriliselt juhtivtöötajate suhtes esitatud kahtlustusi, mille kohaselt on esitatud hoiustajatele teadlikku valeinfot või muul viisil kahjustatud hoiustajate huve.

«Tahame rõhutada, et Erial hoiu-laenuühistu suhtes pole õiguskaitseorganid esitanud ühtki kuriteokahtlust ega -süüdistust,» märkis juhatuse liige Oleg Laidinen.

Ta tunnistab, et omastamise ja sellele kaasaaitamise kahtlustused puudutavad kahte eraisikut, kelles üks on Eriali töötaja (Sofja Pevzner-Belošitski) ja teine juhatuse liige (Daniela Dalberg-Dyageleva). «Nii Erial kui antud isikud ise peavad kahtlustusi täiesti alusetuks,» lisas Laidinen.

Samas jätab ta mainimata, et hoiu-laenuühistu asutajat Ilya Dyagelevi kahtlustatakse investeerimiskelmuses, omastamises ja PPA töötajale altkäemaksu andmises. Kuigi prokurör taotles nii Dyagelevi kui ka PPA ametniku vahistamist, jättis Harju maakohus selle rahuldamata.

Samuti on omastamise kahtlustuse saanud Eriali lepingulise partneri, Transpire OÜ juhatuse liige Daniel Nevsky, kelle abiga viidi raha hoiu-laenuühistust väidetavalt välja kinnisvaratehingutega.

«Kahtlustuse saanud isikud andsid õiguskaitseorganitele kõigis kahtlustuse sisuks olnud punktides selged ja ammendavad vastused. Erial soovib läbipaistvuse huvides kommenteerida kõiki küsimusi ka avalikkusele juba lähipäevil,» märkis Eriali juhatuse liige Oleg Laidinen.

«Sarnaseid ilmselgelt pahatahtlike inimeste poolt levitatud kahtlustusi on turul meie suhtes liikunud ka varem, kuid õiguskaitseorganite kaasamine paneb kõigele sellele vaatama uue pilgu läbi,» ütles ta.

«Me eitame kategooriliselt kahtlustustes esitatud väiteid, nagu oleks Eriali töötajad esitanud hoiustajatele teadlikku valeinfot [tegelikkusest suuremat omakapitali – autor] või muul viisil kahjustanud hoiustajate huve. Loodame, et õiguskaitseorganid arvestavad nii Eriali kui ka kahtluse saanud töötajate põhjalike vastuväidetega uurimisprotsessi käigus ning selgitavad välja kõik faktid, et me saaksime juba peagi oma klientide ees seista läbipaistvamana ja usaldusväärsemana kui eales varem,» sõnas Laidinen.

Tema sõnul jätkab Erial stabiilselt oma igapäevast tööd ning ükski protsess pole peatunud. «Finatsiliselt seisab Erial tugevatel ja stabiilsetel jalgadel, mida peagi ka konkreetsete numbrite kaudu avalikkusele täpsemalt avaldada plaanime,» märkis Laidinen, kelle kinnitusel antakse ammendavad vastused kõigile küsimustele uue töönädala alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles