Potililled aitavad kodus juba kevadmeeleolu luua

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvel aitavad kevade igatust leevendada ajatatud sibullilled. Pildil nartsiss.
Talvel aitavad kevade igatust leevendada ajatatud sibullilled. Pildil nartsiss. Foto: Hansaplant
Lillekaupluste lettidelt võib leida juba kevadist meeleolu – õide on puhkenud ajatatud nartsissid, hüatsindid ja tulbid. Samas ei ole neist rõõmu päris kevade saabumiseni, sest sibulill kaua ei püsi.

Kaupluse Hansaplant vanemaednik Arnold Hannust ütles, et juba pärast esimest jaanuari hakkavad inimesed kevadet igatsema. Selle igatsuse leevendamiseks ongi juba müügile tulnud tavalisest varem õitsema aetud sibullilled.

Et ajatatud nartsissid-tulbid toas kauem kaunina püsiksid, soovitas Hannust nad jahedasse ja valgusküllasesse ruumi paigutada. «Nad õitsevad kevadel väljas ju ikka väga vara ja kui õues läheb soojaks, siis nad lõpetavad õitsemise kõik ruttu ära. Aga kui külm kestab, siis nad muudkui õitsevad ja õitsevad. Nii on nendega ka toas,» rääkis Hannust.

Lisaks tuleb neid piisavalt kasta, kuid üle paari nädala sibullilled siiski püsi. «Nende idee ei olegi see, et nad peavad nüüd väga kaua seisma. Ikka mõneks puhuks või lühemaks hooajaks.»

Kes värve maja trepile või rõdule igatseb, võiks Hannusti soovitusel valida eerikad või pungõielised kanarbikud. Eerikad muutuvad talve jooksul aina värvilisemaks ja puhkevad varakevadel õitsele. Kanarbikud püsivad värvilistena läbi talve. Külma aja õuetaimed erilist hoolt ei vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles