Kohus jättis Erialiga seotud süüasjas kahtlustatavad vabadusse

PM Majandus
Copy
Keskkriminaalpolitsei uurib hoiu-laenuühistuga Erial seotud investeerimiskelmuse ja omastamise kahtlust.
Keskkriminaalpolitsei uurib hoiu-laenuühistuga Erial seotud investeerimiskelmuse ja omastamise kahtlust. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohus ei rahuldanud prokuröri taotlust vahistada altkäemaksu andmises ja võtmises kahtlustatavaid, hoiu-laenuühistu Erial asutajat Ilya Dyagelevi ning politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo ametnikku.

Ilya Dyagelevi kaitsja, advokaadibüroo TGS Baltic vandeadvokaadi Dmitri Teplõhhi sõnul märkis maakohus, et nõuetele vastav argumentatsioon peab sisalduma juba vahistamistaotluses, kuid käesoleval juhul puudub see täielikult.

«Kaitsjana on mul hea meel, et Ilya Dyagelev on vabastatud. Nii saab kiiremini olemasolevat vaidlust lahendada,» ütles Teplõhh.

Tema sõnul pole kohane, et õiguskaitseorganid jagavad kommentaare ja teevad seda enne isiku ülekuulamist.

«Nii on seekord kahjuks toimunud Ilya Dyageleviga, kelle ülekuulamine toimus eile alles pärast lõunat. Daniela Dalberg-Dyageleva ei ole veel ülekuulamisel olnudki. Paraku tekib tunne, et isikute selgitused ei ole asjas olulised,» märkis kaitsja.

Riigiprokuratuur kahtlustab hoiu-laenuühistu Erial asutajat Ilya Dyagelevi investeerimiskelmuses, omastamises ja altkäemaksu andmises PPA sisekontrollibüroo ametnikule. Kahtlustuse kohaselt lubas ametnik vastutasuks osutada teeneid.

Ametnik esitas lahkumisavalduse, millega ta politseiteenistusest vabastatakse. Altkäemaksu andmist ja võtmist uurib kaitsepolitseiamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles