Siem: IT vajaks oma ministeeriumit

BNS
Copy
Pildil Raul Siem
Pildil Raul Siem Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem ütles kolmapäeval digitaliseerimiskonverentsil Digital Hub, et tulevikus võiks Eestis olla ka IT-ministeerium. 

«IT ei ole enam ammu kõigest tugiteenus, see on põimunud meie igapäevaellu ja on osa pea igast riigi pakutavast teenusest. Miks mitte ei võiks me tulevikus luua IT-ministeeriumi, et meie põhiteenuse arendamisse senisest veelgi enam panustada,» sõnas Siem.

Konverentsil toimuvad ettekanded ja arutelud niinimetatud asjade interneti (IoT), 5G, küberturvalisuse, pilvetehnoloogiate ja IT-terviklahenduste teemal. «Tänased aruteluteemad on Eesti digiühiskonna ja digiriigi arengu mõttes väga ajakohased ja suisa strateegilised,» kommenteeris minister. 

Siem lisas, et kuigi riigil on võtnud 5G sageduste jagamine kauem aega, kui plaanitud, on ta endiselt lootusrikas, et peagi saadakse esimesed sageduskonkursid käima. Samuti korrastab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium IT-vallas küberturvalisuse valdkonna juhtimist ning üle vaadatakse ka e-valimiste küberturvalisus.

Suur töö käib ministeeriumil ka tehisintellekti vallas, rääkis Siem. Tehtud või töös on ligi 80 kratiprojekti, riigi koodivaramus on huvilistele taaskasutamiseks avaldatud mitmeid kratijuppe ja töö käib Bürokrati visiooni elluviimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles