Valitsus toetab põllumehi 12 miljoni euroga (1)

BNS
Copy
Riik toetab põllumajandust 12 miljoni euroga.
Riik toetab põllumajandust 12 miljoni euroga. Foto: Ardi Truija

Valitsus toetas maaeluminister Arvo Alleri ettepanekut eraldada valitsuse reservist koroonaviiruse leviku tõttu põllumajandussektori toetamiseks 12 miljonit eurot. 

Peamised kahju saanud sektorid on Alleri sõnul piimatootmine, lihaveise- ja seakasvatus, lamba- ja kitsekasvatus ning aiandus. Toetusraha täpsem jaotus selgub hiljem.

Piimatootmise puhul on probleemiks piima kokkuostuhind, mis on alates aprillist alla omahinna püsinud. Veiste kokkuostuhinnad on langenud alates selle aasta algusest – veiselihasektorit mõjutab enim toitlustusasutuste olukord, tarbijate sissetulek ning ekspordi märkimisväärne vähenemine. 

Sigade kokkuostuhind on langenud samuti selle aasta algusest, mõnel puhul kukkunud isegi alla omahinna. Samuti on langustrendis lammaste kokkuostuhind. 

Ka aianduses on suur hinnasurve koroonapandeemiast tingitud probleemide tõttu toitlustussektoris. Tekkinud on olukord, kus kartuli- ja köögiviljakasvatajad otsivad jaekaubanduses alternatiivset müügiväljundit, see omakorda toob hinnasurve aiandussaadustele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles