Eesti firma esitles Itaalia armeele sõjarobotit (1)

BNS
Copy
Mehitamata maismaasõiduk THeMIS.
Mehitamata maismaasõiduk THeMIS. Foto: NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA / NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA

Eesti robootika ning autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics esitles sel nädalal Itaalia armeele autonoomset mehitamata maismaasõidukit THeMIS.

Samuti lansseeris Milrem Robotics uue programmi, mille eesmärk on analüüsida ning rakendada intelligentsete süsteemide kasutuselevõttu kaitsevägedes, teatas ettevõte.

Milrem Roboticsi intelligentsete süsteemide lahendus MIFIK võimaldab THeMISel ja ka teistel mehitamata või mehitatud sõidukitel teatud ülesandeid iseseisvalt täita, näiteks maastikul määratud punktide vahel navigeerida ning tuvastada ja vältida takistusi. Samuti võimaldab see järgneda iseseisvalt inimesele või sõidukile.

Lisaks autonoomsuse esitlusele käivitas ettevõte ka uue programmi – Intelligentsete Süsteemide Rakendamise Analüüs ja Hindamine (IS-IA²), mille käigus analüüsitakse kaitsevägede võimelünkasid ning pakutakse nutika tehnoloogia lahendusi, selgitas Milrem Roboticsi kaitseuuringute ja -arendusprogrammide direktor Jüri Pajuste.

Milrem on THeMISt müünud üheksasse riiki, millest seitse on NATO liikmesriigid, sealhulgas Holland, Norra, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriigid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles