Suur rahapaigutus: Skeleton kaasas investoritelt 41 miljonit eurot

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Skeletoni Saksamaa tehases käisid juuni lõpus külas Eesti president Kersti Kaljulaid ja Saksimaa liidumaa peaminister Michael Kretschmer, kellele Taavi Madiberk tutvustas Skeletoni tehnoloogiat.
Skeletoni Saksamaa tehases käisid juuni lõpus külas Eesti president Kersti Kaljulaid ja Saksimaa liidumaa peaminister Michael Kretschmer, kellele Taavi Madiberk tutvustas Skeletoni tehnoloogiat. Foto: MATTIAS TAMMET

Superkondensaatoreid tootev Eesti idufirma Skeleton Technologies kaasas investoritelt 41,3 miljonit eurot. See on Bolti järel tänavu suuruselt teine rahapaigutus Eesti iduettevõttesse.

Ettevõtte asutaja ja juht Taavi Madiberk ei soostunud Postimehele ütlema, kes konkreetselt firmasse raha panid. Ta selgitas põgusalt, et tegu on Euroopa juhtivate tööstus- ja tehnoloogiainvestoritega, kes viisid muu hulgas nullist börsile Hollandi makseettevõtte Adyen.

Krediidinfost selgub, et uute investorite pilt on kirju. Teiste hulgas on seal näiteks Hispaanias registreeritud Global Portfolio Investments S.L, Rootsi investeerimisfond Nidoco AB, Šveitsi kodanik Karl Erik Bengt Wahlqvist, aga ka Kuveidi ja Hongkongi kodanikud. Lisaks uutele investoritele tõstsid oma osalust juba vanad olijad, näiteks Harju Elekter ning Aivar ja Margus Linnamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles