Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel peatati ahvenapüük

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Ahven kalastaja konksu otsas
Ahven kalastaja konksu otsas Foto: Ain Liiva

2. novembrist peatatakse Peipsil, Lämmijärvel ja Pihkva järvel ahvena püük, kuna aastaks eraldatud püügimaht on ammendunud. 

Koos ahvenapüügi keelustamisega keelatakse kalapüük ka põhjanooda ehk mutnikuga. Mõlemad keelud jäävad kehtima kuni aasta lõpuni, teatas maaeluministeerium.

Eestile selleks aastaks eraldatud ahvena lubatud kogusaagist, mis oli 1255 tonni, on välja püütud juba 96 protsenti. Suurem osa ahvenast püüti välja põhjanooda ehk mutnikuga, mistõttu keelatakse homsest Peipsi järvel ka põhjanoodaga püük. 

Ministeerium tuletab meelde, et 4. oktoobrist peatati koos kohapüügi keelustamisega ka avaveevõrkudega ja püüvõrkudega püük. Homsest jõustub koos ahvenapüügi peatamisega keskkonnaministri määruse muudatus, mille kohaselt on lubatud aasta lõpuni Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel kasutada peamiselt vaid suuresilmalisi mõrdasid, et saaks jätkata latika ja haugi püüki, kelle püügikvoot ei ole täitunud. 

Lubatud kalasaagi ja püügivõimaluste kehtestamise aluseks on Eesti ja Venemaa vahel sõlmitud Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kalavarude säilitamise ja kasutamise lepe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles