Küsitlus: enamik autojuhte eelistab lamellrehve (2)

Tarbija24
Copy
Inimesed eelistavad lamellrehve.
Inimesed eelistavad lamellrehve. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

PZU Kindlustuse sotsiaalmeedias korraldatud iga-aastane küsitlus tõi tänavu üllatusliku tulemuse: vastanud autojuhtidest eelistab ligikaudu kaks kolmandikku lamellrehve ning kolmandiku valik langeb naastrehvide kasuks, juhul kui talverehvid vajavad väljavahetamist. Selgelt joonistub välja, et lamellrehve eelistavad põhiliselt linnas sõitjad.

Küsitluse varasemad tulemused on olnud vastupidised: eelmisel aastal märkis veidi üle 70 protsendi osalenutest, et eelistab naastrehve ning ligi 30 protsenti pooldas lamelle. Siiski on aastate jooksul naastrehvide populaarsus vähenenud, kuna veel 2016. aastal pooldas neid ligi 80 protsenti vastajatest, teatas PZU.

Kindlustusfirma sõidukikahjude grupi juhi Jaanus Tanne sõnul on lamellrehvide populaarsuse kasvu taga mitu asjaolu. «Eelmise aasta lumeta ja soe talv näitas, et eriti linnas sõites ei tekkinud naastrehvide järele suurt vajadust. Lamellid on kindlasti ka keskkonnasõbralikumad, kuna ei lõhu asfalti ega paiska õhku kahjulikke peenosakesi. Lisaks muutuvad lamellide sõiduomadused iga aastaga üha paremaks,» ütles Tanne. Tema sõnul möönsid ka paljud küsitluses osalenud, et naastrehvid on maal elades ainumõeldav valik, kuna muidu ei pääse liikuma.

PZU Facebooki lehel toimunud küsitluses märkis oma eelistuse ligi 5000 inimest.

Talverehvid on Eestis kohustuslikud 1. detsembrist. Eestis on talverehvide nõutud minimaalne mustrisügavus kesksoonest mõõdetuna 3 mm ja soovituslik 4–5 mm. Kasutada võib nii lamell- kui ka naastrehve. Suure pakasega tasub kontrollida ka rehvirõhku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles