Maaettevõtjatele mõeldud koroonatoetus sai otsa

BNS
Copy
Hoiuste intressid on kerkinud Eesti euroajaloo kõrgeimale tasemele.
Hoiuste intressid on kerkinud Eesti euroajaloo kõrgeimale tasemele. Foto: Pexels / CC0 Licence

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) kaudu koroonakriisi mõjude leevendamiseks maaettevõtjatele mõeldud käibe- ja investeerimislaenude taotluste vastuvõtt lõpeb 26. oktoobrist.

MES lõpetab taotluste vastuvõtu toetusraha ammendumise tõttu, kuid laenukäendust saavad ettevõtjad sihtasutuselt endiselt taotleda, teatas maaeluministeerium.

Tänavu maikuu teises pooles hakati lisaeelarvest jagama põllumajandus- ja toiduainesektorile ning maaettevõtjatele kriisimeetmeid, mis on mõeldud koroonaviiruse levikust tulenevate majanduslike raskuste leevendamiseks. MES-i kaudu jagati laenu 100 miljoni euro ulatuses, laenukäendust 50 miljoni euro ulatuses ja põllumajandusmaa kapitalirendi tehinguid 50 miljoni euro ulatuses.

Maaeluministri Arvo Alleri sõnul on maapiirkondades tegutsevad ettevõtjad aktiivselt pakutud võimalust kasutanud. Tema sõnul on praeguseks Covid-19 laenudeks ettenähtud summad sisuliselt otsas ning uusi laenutaotlusi enam vastu ei võeta. Esitatud laenutaotluste menetlemist ja laenuotsuste tegemist jätkatakse aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles