LHV plaanib avada Ühendkuningriigis uue panga

BNS
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

AS LHV Group plaanib avada Ühendkuningriigis panga, et selgemalt eraldada senised äritegevused Eestis ja Ühendkuningriigis. Seni on LHV tegutsenud Ühendkuningriigis filiaali kaudu.

Grupi teatel võimaldab äritegevuste eraldamine vastata paremini regulatsioonidest ja järelevalvest tulenevatele nõuetele. LHV Pank keskendub edaspidi Eesti klientide teenindamisele ja loodav pank Ühendkuningriigis rahvusvaheliste maksevahendajate teenindamisele, teatas LHV börsile. 

Uus pank asutatakse Ühendkuningriigis LHV Groupi tütarettevõttena. Tütarettevõte asutatakse lähiajal, järgmisel aastal järgneb ettevõtte mehitamine, kapitaliseerimine ja krediidiasutuse tegevusloa taotlemine.

AS LHV Pank tegutseb Ühendkuningriigis alates 2018. aasta algusest, kui pank sai sealse filiaali tegevusloa. Uus pank luuakse senise filiaali pinnale ja olemasolevatele klientidele panga asutamine täiendavaid muutusi kaasa ei too.

LHV Group on Eesti finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. Kontsernis töötab üle 490 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles