Eestisse jõuavad nutikad ostukärud, millele on skannija sisse ehitatud (1)

Tarbija24
Copy
Nutikas ostukäru.
Nutikas ostukäru. Foto: Strongpoint

Jaekaubandustehnoloogiaettevõte StrongPoint hakkab Eestis pakkuma poekettidele suunatud ostukäru, kus toodete skaneerimiseks vajalik tehnoloogia on ehitatud käru sisse.

«Antud lahendusega ei ole vaja toodete skaneerimiseks pulti võtta või tooteid kassas ise skaneerida. Ostleja saab poodi minnes võtta käru, panna enda ostukotid sinna sisse ning teha kärusse paigaldatud skaneerija abil kõik vajalikud ostud,» selgitas jaekaubandustehnoloogiaettevõtte StrongPoint Eesti haru juht Priit Peterson.

Petersoni sõnul on oluline märkida, et tegemist ei ole pelgalt käruga, mille külge on paigaldatud skanner ja ekraan. Lisaks sellele on kärule paigaldatud spetsiaalsed kaamerad ja kaal, et tooted ära tunda.

Nutikäru lahendus on mõeldud suuremate ostude tegemiseks. Soovituslik minimaalne ost on 15 toodet.

«Hetkel on ilmselt suurem osa Eesti inimestest harjunud lahendusega, kus peale toodete valimist tuleb minna kassasse. Antud käru toetab aga lahendust, kus ostleja saab endale teha poega seotud konto, mille peal on raha. Nii saab poes tooted välja valida, need kärru panna ja seejärel lihtsalt poest minema jalutada ja raha võetakse kontolt automaatselt maha. Soovi korral võib muidugi kasutada lahendust, kus maksmine toimub siiski kassas,» rääkis Peterson.

Kuna kärru on sarnaselt iseteeninduskassadega paigaldatud kaalud, siis on võimalik poel kontrollida, et keegi skaneerimata tooteid poest kaasa ei võta.

Petersoni sõnul on jaekauplejate juba toote vastu huvi üles näidanud, kuid on veel vara rääkida konkreetsetest lepetest mõne kindla poega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles