Maailma lennuhiid määrib Taavi Aasale mett mokale

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
FILE PHOTO: Turkish Airlines aircrafts are parked at the Ataturk International airport in Istanbul, Turkey, December 3, 2015. REUTERS/Murad Sezer/File Photo
FILE PHOTO: Turkish Airlines aircrafts are parked at the Ataturk International airport in Istanbul, Turkey, December 3, 2015. REUTERS/Murad Sezer/File Photo Foto: MURAD SEZER / REUTERS

Turkish Airlinesi Tallinna esindus palub majandus- ja kommunikatsiooniministrilt Taavi Aasalt, et nad võiksid veel selle aastanumbri sees vabalt Tallinnast Istanbuli lendama hakata. «Vastasel juhul võib juhtuda, et liini ei avata enam niipea,» hoiatas lennufirma. 

Turkishi Tallinna müügiesindaja Rainis Kolgo kurdab kirjas ministrile, et nad on pidanud alates märtsist töötama kahjumiga ja tulevik paistab samuti tume. «Saame iga päev kirju Eesti kodanikelt ja välismaalastelt, kes soovivad väga lennata,» ütles Kolgo.

Teatavasti on Eesti valitsus kehtestanud Euroopa mõistes küllaltki karmid lennupiirangud. See näeb ette, et kui haigestumine koroonasse ületab riigis viimase kahe nädala jooksul Euroopa Liidu kahekordse keskmise (392,8), siis sinna Tallinnast lennata ei tohi. Erandi on saanud Varssavi, Kopenhaagen, Frankfurt, Riia, Helsingi ja London. Sinna tohib lennata hoolimata sellest, kui hullusti koroona seal niidab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles