Gaasimüüja pööras kahjumi korralikuks kasumiks

BNS
Copy
Gaasiballoon
Gaasiballoon Foto: Arvo Meeks

Linde Gasi kontserni kuuluva ning peamiselt tööstuslike ja meditsiiniliste gaaside müügiga tegeleva ASi Linde Gas käive kasvas mullu aastavõrdluses 89,2 protsenti 47,3 miljoni euroni, ettevõtte 114 800-eurone kahjum pöördus miljoni euro suuruseks kasumiks.

Müügitulust moodustas 75,7 protsenti gaaside, 22,5 protsenti teenuste ja 1,8 protsenti tarvikute müük. Müük Eestis moodustas 30,8 protsenti ja eksport 69,2 protsenti käibest. Suurimad ekspordi sihtriigid olid Rootsi, Soome, Taani ja Norra, selgub ettevõtte möödunud majandusaasta aruandest.

Töötajate keskmine arv täistööajale taandatuna kasvas mullu aastaga 29 võrra 235 inimeseni. Töötajate palgakulu kasvas seejuures 4,7 miljonilt eurolt ligi 5,3 miljoni euroni.

2018.–2019. aastal kaasajastas ettevõte Maardu täitejaama ja alustas 425-grammiste vee gaseerimisballoonide täitmisega, mille põhitoodang eksporditakse Põhjamaadesse ja Saksamaale. Ettevõttel on jätkuvalt plaanis investeeringud uutesse seadmetesse ja tehnoloogiatesse.

Ettevõte turustab Eestis tööstus-, toiduaine-, meditsiini- ja erigaase tööstuslikuks otstarbeks, kuid ka mulliveetooteid ja vedelgaasi eratarbijatele. Linde Gasi klientide hulka kuuluvad põlevkivi- ja keemiatööstusettevõtted, töötlev ja toiduainetööstus ning meditsiiniasutused.

AS Linde Gas, endise nimega AS Eesti AGA, kuulub koos Skandinaavia ja Balti riikidega Linde Põhja-Euroopa regiooni. Aastast 2000 kuulub ettevõte Linde kontserni, mis 2019. aasta alguses ühines USA ettevõttega Praxair.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles