15 aastat erinevates köökides töötanud Jörgen ütleb enesekindlalt, et mõte sellisest pitsarestoranist on ta peas keerelnud juba vähemalt kuus aastat: «Kui oled mitu aastat oma hinges tahtnud midagi teha ja sul avaneb võimalus, siis tuleb see ära teha!» Juhuste kokkulangemisel leidusidki legendaarses Kosmose kinos ruumid, kuhu Jörgen koos kaaslase Mikk Rajaveriga rajas koguni kolm erineva toidustiiliga kööki – kõigepealt laieneti sinna mõne aastaga suurt tuntust kogunud Poke Bowliga, siis avati Lähis-Ida ja Vahemere maitsetele pühendunud MEZE toidukoht ning toidutänava lõpetab Jørgen Pitsa.
Pitsa koos salatiga? Miks mitte!
TripAdvisori andmetel on Tallinnas üle 70 pitsakoha. «Meie paistame silma picode ehk pitsatacode; pitsa pluss salati kombo; värskete, kohapeal valmistatud komponentide ning kõigile sobivate pitsapõhjade poolest,» ütleb peakokk Kohal. See tähendab, et Jørgen Pitsa menüüs on saada nisu- ja rukkijahust ning ka gluteenivabad pitsapõhjad.
Kuidas on seotud pitsa ja salat? Jörgen ütleb, et talle lihtsalt meeldib mõte sellisest kooslusest. «Meie pitsaga tuleb alati kaasa tasuta salat. Mulle meeldib süüa pitsat niimoodi, et lihtsalt paned salati pitsa peale. Lõigu peale! Salat lisab krõmpsu ja värskust!»
Peale pitsade tulevad ahjust täiesti ainulaadsed pitsatacod, mida Jörgen hellitavalt picodeks nimetab. Need on tema enda looming. «Kasutame põhjaks araabia leiba, mille peale paneme tomatikastet ja vastavalt picotüübile toorainet. Kana, oliive, sibulat, jalapenot ja nii edasi.» Pärast mõneminutilist ahjus küpsemist lisavad kokad juurde värske salati ning voldivad ümmarguse leiva neljaks, et tekiks tasku. «Serveerimegi seda burgeritaskutes, et oleks mugav süüa,» ütleb Jörgen. Maailmas ringi reisides pole peakokk sellist toitu veel kohanud. «Aga meilt saab!»